TERMENI SI CONDITII, in detaliu:

Folosind site-ul www.cerceiaur.ro sunteti implicit de acord cu termenii si conditiile de utilizare de mai jos. In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare, va rugam sa nu folositi site-ul www.cerceiaur.ro. Societatea  isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile de utilizare oricand considera necesar, fara notificare prealabila. Versiunea in vigoare a termenilor si conditiilor de utilizare este disponibila permanent pe site. Verficati periodic aceasta pagina pentru a lua cunostinta de eventualele schimbari. Continuarea folosirii site-ului dupa schimbarea termenilor si conditiilor de utilizare echivaleaza cu luarea la cunostinta si acceptarea fara rezerve a modificarilor efectuate.

1.  Obligatiile Utilizatorilor site-ului www.cerceiaur.ro, pe scurt:

  • sa foloseasca site-ul doar in scopuri legale;
  • sa respecte dreptul de copyright care se aplica tuturor informatiilor de pe site;
  • sa nu posteze pe site materiale ilegale sau ofensatoare;
  • sa nu violeze securitatea site-ului;
  • sa foloseasca identitatea proprie si sa furnizeze informatii reale si verificabile;
  • sa nu denigreze in nici un mediu si sub nici o forma Societatea;
  • sa actioneze responsabil si cu buna-credinta.

Nerespectarea oricareia dintre obligatiile de mai sus poate atrage actionarea in justitie pentru plata de daune-interese.

2. Informatii generale: Site-ul www.cerceiaur.ro este intretinut si administrat de catre Societate. Caracteristicile, preturile si disponibilitatea produselor prezentate in acest site pot fi schimbate fara notificare prealabila. 

3. colectarea de informatii personale: Colectam informatii personale in vederea intocmirii documentelor legale aferente unei tranzactii si pentru expedierea / livrarea comenzilor. Aceste date se regasesc in contabilitatea Societatii si au acces la ele autoritatile autorizate sa verifice documentele si tranzactiile Societatii. Politica de confidentialitate detaliaza problematica colectarii si folosirii datelor personale si continuarea utilizarii site-ului www.cerceiaur.ro inseamna ca ati luat la cunostinta toate informatiile si ca sunteti de acord fara rezerve cu "Termenii si conditiile" si "Politica de confidentialitate" prezentate pe site. Societatea poate furniza unor persoane competente informatii colective si statistici in legatura cu numarul, profilul sau alte caracteristici ale utilizatorilor sai, in scopul analizarii statistice a acestora. Aceste informatii nu vor include date de identificare personala.

4. cautari: Toate functiile de cautare oferite de site sunt puse la dispozitia utilizatorilor in scopul sporirii functionalitatii site-ului. Societatea poate pastra si analiza istoricul cautarilor efectuate, in scopul de a identifica interesele clientilor si de a imbunatati serviciile oferite acestora.

5. hiperlink-ri si alte site-uri: Putem include in site link-uri partenere sau redirectionari catre alte site-uri, aflate sau nu in proprietatea Societatii, insa nu vom fi, in nici o circumstanta, responsabili pentru continutul acestor site-uri.

6. greseli de tiparire: Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturile, caracteristicile sau imaginile produselor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, ne rezervam dreptul de a anula comanda respectiva si de a anunta clientul in cel mai scurt timp posibil despre eroarea aparuta.

7. utilizarea site-ului de catre persoane minore: Site-ul www.cerceiaur.ro nu este destinat persoanelor sub 18 ani. Acestea, desi nu pot fi impiedicate, nu detin dreptul de a trimite sau posta informatii, de orice natura ar fi acestea. Orice astfel de operatie va fi executata prin intermediul reprezentantului legal al minorului. Comenzile in care se dovedeste ca persoana era minora se anuleaza de la sine. Prin inregistrarea ca membru veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator (adresa de e-mail) si o parola. Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al site-ului, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra. In cazul pierderii sau daca sesizati orice semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator, trebuie sa ne semnalati de indata acest lucru la adresa info@cerceiaur.ro.

8. promotii si discount-uri: La plata in avans, prin virament bancar, Societatea va suporta costul de transport. De asemenea, Societatea va putea desfasura orice fel de campanii promotionale referitoare la produsele afisate pe site, campanii ale caror conditii vor fi stabilite in intregime de catre Societate. Facturile vor fi emise direct la pretul cu discount. Societatea isi rezerva dreptul de a intrerupe campaniile si politica de discount oricand doreste.

9. pretul produselor si politica de pret:  Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in lei. Preturile, ofertele si imaginile pot fi modificate in orice moment fara vreo notificare prealabila.  

10. certificatul de garantie: Termenii de acordare a garantiei sunt precizati aici Garantie si fac parte integranta din prezentul document. In plus, precizam ca eventualele tratamente ale pietrelor naturale folosite vor fi mentionate in Certificatul de garantie doar la cererea expresa  a cumparatorului, prin trimiterea unui e-mail la adresa: comenzi@cerceiaur.ro. Peste 99% dintre rubinele, safirele si smaraldele lumii cunosc diverse tratamente, acceptate GIA, pentru imbunatatirea culorii sau a claritatii ori a ambelor. Avand in vedere faptul ca aproape nici un renumit brand romanesc de bijuterii nu prezinta in certificatele lor de garantie si nici in descrierile produselor detalii legate de tratamentele pietrelor naturale folosite, nu vrem sa traiti cu impresia, Dvs si persoanele carora le faceti cadou bijuteriile noastre, ca produsele noastre similare sunt mai putin valoroase. 

11. litigii: Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul www.cerceiaur.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Toate litigiile vor fi solutionate pe cale amiabila. Daca litigiul nu poate fi solutionat pe cale amiabila, sau una din parti renunta la solutionarea pe cale amiabila, litigiul se va solutiona prin arbitrajul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie, in conformitate cu Regulile de procedura arbitrala ale acestei Curti. Hotararea arbitrala este definitiva si obligatorie. Forta majora invocata si probata de una din parti in conditiile legii, exonereaza partile de obligatii - cu exceptia obligatiei de plata pentru produsele livrate / serviciile prestate pana la aparitia ei - pe intreaga durata a fortei majore.

12. modalitati de plata: Plata produselor se face prin virament bancar, caz in care costul de transport este suportat de noi. Astfel, dupa plasarea comenzii veti primi pe adresa de email Factura Proforma cu datele necesare pentru efectuarea platii, urmand ca Factura si Certificatul de conformitate in original sa le regasiti in coletul care vi se expediaza dupa efectuarea platii. Plata se poate face in sistem ramburs exclusiv pentru produsele cu o valoare mai mica de 1000 lei si numai pentru clientii verificati, care nu sunt la prima cumparatura efectuata de la noi.

13. drepturi de autor: Intregul continut al site-ului www.cerceiaur.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica, web scripturi, programe si alte date - este proprietatea Societatii si a furnizorilor sai si este aparat de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al Societatii a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

14. comunicari, alte date si informatii

Persoanele care acceseaza / viziteaza site-ul www.cerceiaur.ro pot sa trimita e-mailuri, sa transmita sugestii, idei, intrebari sau alte informatii, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, email-uri in masa sau orice alta forma de spam.

Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice sau in numele oricarei alte entitati vor fi sanctionate in conformitate cu legile in vigoare si pot fi actionate in justitie pentru plata de daune-interese. Societatea are dreptul (dar nu si obligatia) de a sterge orice astfel de continuturi identificate pe site. Societatea nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comunicari.

Societatea nu isi asuma nici o responsabilitate pentru continutul mesajelor/comunicarilor afisate/transmise de un utilizator prin intermediul site-ului www.cerceiaur.ro.

15. declinarea responsabilitatii

Societatea isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site, cu urmatoarele rezerve:

  • multe pietre naturale sunt pleocroice si isi schimba nuanta in functie de lumina, fiind foarte greu de surprins in cateva poze toate nuantele, motiv pentru care noi vom face precizari legate de nuante acolo unde va fi cazul si prezumam ca le cititi si intelegeti inainte de a comanda;
  • reprezentarea imaginara a unor dimensiuni exprimate in milimetri poate fi departe de realitate, astfel ca va recomandam sa luati rigla si sa trasati lungimea si latimea comunicate in descrierile produselor, astfel incat sa aveti o imagine cat mai reala a dimensiunii produsului pe care doriti sa-l cumparati;
  • abaterile acceptate de cantarire sunt de +/-0,05ct in cazul pietrelor pretioase si de +/-0,01gr in cazul produselor. 

16. politica de livrare se regaseste aici Livrare si plata si face parte integranta din prezentul document.

17. politica de returnare a produselor se regaseste aici Retur si face parte integranta din prezentul document. 

18. nemultumiri si conciliere clienti: daca aveti probleme legate de o comanda, va stam la dispozitie pe adresa de email comenzi@cerceiaur.ro.

19. documente contractuale: Prin lansarea unei comenzi electronice pe site cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Acceptarea comenzii de catre Societate se considera finalizata atunci cand - dupa confirmarea si validarea tuturor detaliilor comenzii legate de identitatea cumparatorului, produs, pret, modalitate de plata, termen si modalitate de livrare, etc - exista o confirmare electronica (e-mail) din partea vanzatorului catre cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Doar comenzile confirmate au valoarea unui Contract. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie.

20cesionarea si subcontractarea: Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

21. facturare si platiCumparatorul se obliga sa furnizeze informatii reale, corecte si complete necesare emiterii facturii si expedierii produselor. Plata se face conform celor precizate la punctul 12.

22. transport si ambalare: Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu transportul produselor in momentul predarii acestora catre societatea de curierat. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura trimiterea documentelor insotitoare. Expedierea se face pe teritoriul Romaniei la valoarea integrala asigurata. 

23. garantii: Produsele din aur se vor preda marcate cu marca de garantie proprie si titlul aliajului din aur 585‰ (14k) sau 750‰ (18k). Produsele din argint se vor preda marcate cu marca de garantie proprie si titlul aliajului din argint 925‰. Conform prevederilor legale, atunci cand aplicarea marcilor ar duce la deteriorarea produselor / monturilor, acestea nu vor fi marcate, dar vor fi insotite de o copie a buletinul de analiza eliberat de ANPC. Produsele vor fi insotite de factura si certificatul de garantie / conformitate emise de catre Societate. Garantia oferita de catre Societate nu acopera uzura normala si nici utilizarea fara respectarea conditiilor de utilizare precizate aici: Instructiuni de folosire. O bijuterie modificata in vreun fel de orice alt bijutier pierde toate garantiile.

24. transferul proprietatii: Proprietatea asupra produselor va fi transferata la momentul livrarii acestora catre cumparator in locatia indicata de acesta (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier ori evidenta online a acestuia (awb / tracking number) sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate prin curieri proprii). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. 

25. raspundere: Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricareia dintre obligatiile sale conform Contractului si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

26. forta majora: Nici una dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru ne-executarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de ne-executare este cauzata de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

​27. legea aplicabila si jurisdictia: Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul vanzatorului.

​28. dispozitii finale: Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acesteia fiind aceiasi cu a unui contract valabil incheiat.

29. alte prevederi

Daca una sau mai multe prevederi din acest document online sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, acele prevederi nu vor fi aplicate si partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte cerintele legale. 

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma obligatii in numele celeilalte.

Detinatorul si operatorul site-ului www.cerceiaur.ro este:

Firma: MT DATAMART SRL - denumita in continuare Societatea

Nr. Reg. Com.: J38/348/2015; CUI: 34670811

IBAN: RO65INGB0000999905098255

Banca: ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti

Sediu social: Sat Bunesti, Com. Bunesti, Nr. 251,

Camera 1, Judet VALCEA, Romania, Cod postal: 247075

*fara activitate de profil la sediul social

*Autorizatie ANPC 0009890/09.01.2017